HERCEGNŐK live! Interjú Kardffy Aishával

 

A TOBE Art Productions bemutatja:

HERCEGNŐK live!

Interjú Kardffy Aishával


Úgy gondolom, a legtöbb kislányt elvarázsolja a hercegnők világa. Ők is szeretnének habos ruhába és üvegcipellőbe bújni, mikor meghallják a Disney mesék varázslatos dalait. Én is csillogó szemekkel tudok belemerülni ebbe a mesevilágba. Ezért is örültem, amikor a közelmúltban egy lelkes kis csapatból megalakult a HERCEGNŐK live! formáció, mely elkalauzolja a nézőket Disney és a mesék világába. Kedves felkérésnek tettem eleget, amikor a terveikről, illetve első közelgő online koncertjükről volt lehetőségem a csapat egyik tagjával, Kardffy Aishával beszélgetnem. Fogadjátok sok szeretettel!



Csenge: Hogyan indult a HERCEGNŐK live! projekt? Ki volt az ötletadó, hogyan állt össze a csapat?

Aisha: A HERCEGNŐK live! projektet Pacskó Dorka álmodta meg. Dorka még decemberben készített egy My Princess Collection című albumot, ahol 12 Disney hercegnő dalát dolgozta fel Felszegi Dalma zongorakíséretével. Dorka ezt a „hercegnős álmát” fejlesztette tovább, és kitalálta a formációt, amelyhez Jenes Kittit és engem kért fel. Dorka igyekezett két különböző karakterű lányt választani maguk mellé, hogy így legyen minél színesebb a koncert. Mi mind a négyen régóta ismerjük egymást, sokszor dolgoztunk már együtt, így nagyon könnyen indult el az új közös munka.

 Cs.: Mi a fő profilja a HERCEGNŐK live!-nak?

A.: Főként a Disney hercegnők és mesemusicalek hősnőinek dalaival szeretnénk a nézőket elvarázsolni és invitálni a mesék világába. Mindezt a saját feldolgozásunkban, élő zongorakísérettel. Minden koncert más és más lesz. Kicsit a kedvünk és az igény fogja meghatározni. Más dalokkal fogunk készülni egy céges rendezvény báltermébe, és más műsorral, ha egy játszóház közepén a gyerekeket kell elvarázsolni.

Cs.: Hogyan oldottátok meg a közös munkát a járványhelyzetben?

A.: Az online térben egyeztettünk főként. Dalma nagyon sok zongorakíséretet játszik fel nekünk, illetve a szólamokat és minden egyéb zenei anyagot eljuttat hozzánk. Ezek alapján tanuljuk a dalokat, és csak akkor tartunk jelenléti próbákat, amikor minden készen áll. Nehéz helyzet, de megpróbálunk hatékonyak lenni.

Cs.: Milyen koncepció alapján választottátok ki, mely számok fogják alkotni a repertoárotokat?

A.: Ki mit szeretne énekelni, ez volt a fő irányvonal. Rengeteg Disney és mesemusical dal gyűlt össze, ezekből próbáltunk egy komplex műsort létrehozni. Óhatatlanul az első koncertünkből ki fog maradni sok, a szívünkhöz ugyancsak közel álló dal. Célunk, hogy a jövőben az összes hercegnő és mesehős dalát feldolgozhassuk, és a nézők meghallgathassák a mi előadásunkban.

Cs.: Egy kicsit a te személyedre fókuszálva: milyen szerepet töltött/ tölt be az életedben Disney és azok hercegnői? 

A.: Gyerekként inkább az állatokról szóló rajzfilmeket kedveltem jobban. Nyilván a hercegnős meséket is szerettem, de érdekes, mert sosem ezeket az álmodozó, „rózsaszín” hercegnőket kedveltem, hanem a céltudatos, határozott női vezetőket. Inkább ők voltak a példaképeim. A Disney rajzfilmek mára már fogalommá váltak a mesék világában. Ha kinövi magát egy karakter, akkor nem csak a tv-ben, hanem mesekönyvben, és ma már musicalszínpadokon is találkozhatunk velük. Ráadásul igencsak széles a hercegnők, illetve női főszereplők karakterének skálája.

Cs.: Ha már hercegnők…Melyik Disney hercegnővel azonosítanád magad? Esetleg a többieknek is megvan a maga ideáljuk?

A.: Nemcsak külsőmből adódóan, de sosem Csipkerózsika vagy Hamupipőke volt a kedvencem, sokkal inkább Jázmin hercegnő a határozott, vezető egyéniségével. Vagy akár Mulan, aki szintén nem tipikus hercegnő. A csapatunkban is ezt a vonalat képviselem. Természetesen nem lehet a műsorunkat csak azokra a szempontokra építeni, hogy ki kire hasonlít külsőben vagy személyiségjegyeiben, vegyesen énekeltük fel a dalokat. Viszont már a videoklipben látható volt, hogy az én öltözékemet egy nadrág is képezi. Ezzel is szerettük volna megmutatni azt a világot, amit egyenként képviselünk. Így én egy nadrágos hercegnő lettem. (nevet)

Csapatunkból Dorka az, aki ezt az előbb említett álmodozó hercegnőt testesíti meg, ő a Hamupipőke típus. Kitti átmenetet képez Dorka és köztem, aki álmodozó és határozott is egyben, őt Belle-lel tudnám azonosítani. Dalma pedig a jóságos tündérkeresztanyánk, aki a csodálatos zongorakíséretével egy biztos támaszt nyújt nekünk az egész koncert alatt. Szerintem azért is vagyunk jó csapat, mert ennyire különbözőek vagyunk, és így több oldalról fogjuk meg ezt a projektet. 



Cs.: Az első werk fotók sokat elárultak nekem arról, hogy nemcsak művészileg, de esztétikailag is kiemelkedő alkotói munka ígérkezik. Számomra a legimponálóbbak a ruháitok voltak, mintha igazi hercegnők állnának előttem. Kik járultak hozzá a hercegnők megjelenéséhez?

A.: A gyönyörű ruháinkat Balázsfi Alexandra, a Szasenka márka megálmodója tervezte. A sok egyeztetésnek és megbeszélésnek köszönhetően születhettek meg ezek a ruhák, amelyek teljes mértékben visszaadják a hercegnő mivoltunkat úgy, hogy közben megjelenik benne az a világ is, amit a Szasenka márka képvisel. A ruháinkba belevitte a bársony anyagát és nemességét, és a közös ötletekből hozta létre ezt a fúziót. A sminkünkért Farkas Viki, Make-up Artist a felelős, a frizuránkat Kazi Balázs kreálta. A csodálatos fényképeket Szakács Domonkos készítette el, a videoklipünk megalkotása pedig Tóth Arnold munkája. A háttérben a TOBE Art Productions cége segített nekünk minden pillanatban.

Cs.: Április 11-én debütált hivatalos klippetek a Youtube-on. Milyen visszajelzéseket kaptatok a nézőktől?

A.: Nagy meglepetésben volt részünk, hisz pár nap alatt több mint 3000-en tekintették meg a klipünket, amely hatalmas boldogsággal tölt el minket. Még a premier estéjén éjfélig bezárólag elértük az 1000 megtekintést, emellett rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk több social media platformon. Úgyhogy már nagyon izgatottak vagyunk, és reméljük, hogy az első stream koncertünket is ilyen nagy siker és pozitív visszajelzés fogja övezni.

Cs.: Milyen műsorral készültök a jövőben a közönségnek?

A.: Egy online koncerttel készülünk, amely május 15-én 17 órától válik elérhetővé, és május 16. éjfélig bezárólag lehet megtekinteni a teljes műsort. A jegyek a jegy.hu oldalán már elérhetőek. Nagyon készülünk, és reméljük, hogy sok érdeklődő tetszését fogjuk elnyerni. Az 1950-es évektől a 2020-as évekig mindenféle Disney és mesemusical sláger el fog benne hangzani a mi előadásunkban. Sok konkrét tervünk van, amelyekről egyelőre még nem beszélhetek, de bízunk benne, hogy a jövőben több koncerttel is készülhetünk, amelyeket több helyszínen is előadhatunk a járványhelyzet után.

Cs.: Üzennél valamit a nézőknek a következő időszakra?

A.: Mindenkinek sok türelmet, kitartást és szeretetet kívánok, mert ezekkel tudjuk most túlélni ezt a helyzetet. Bízunk benne, hogy hamarosan visszatérhetünk a rendes életünkhöz, munkánkhoz, és magunk mögött hagyhatjuk ezt a csúnya időszakot. Senki se feledje, minden toronyba zárt hercegnőt előbb vagy utóbb kiszabadít a herceg. Nekünk sincs más dolgunk, mint türelmesen várni, s addig is szeretni egymást. 



Nagyon szépen köszönöm Aisha, hogy elfogadtad a felkérésemet! A koncertjegyek már elérhetőek a jegy. hu oldalán, a linkre kattintva már tudtok is jegyet vásárolni. Mindenkinek kitartást és egészséget kívánok, reméljük, hamarosan már élőben, együtt hallgathatunk koncertet és nézhetünk színházat!

https://online-tobeart.jegy.hu/event/b5762ac5-3d1b-4839-a996-040602a09cfa

Fotók: Szakács Domonkos

2021. 04.18.                                                                                              Kányi Csenge Emese 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések