Táncdalfesztivál musical morzsákkal

 

Táncdalfesztivál musical morzsákkal

Zenés est az Ínyenckertben

A nyári esték különleges hangulattal bírnak. Nincs is annál kellemesebb, mikor a családdal, barátokkal egy meghitt estét tölthetünk el egy étterem teraszán finomabbnál finomabb ételek és italok kíséretében. Amivel ezt még felül lehet múlni, ha mindezek mellé egy zenés est is társul tehetséges fiatalok előadásában. Ilyen élményben részesülhettek azon kedves nézők is, akik 2021. július 31-én ellátogattak az óbudai Ínyenc kert étterem és kávéházba, ahol a Kolimusical Színpad tagjai népszerű táncdalfesztivál és musical dalokkal örvendeztették meg a közönséget. Amellett, hogy egy hangulatos műsorban volt része a publikumnak, igen sok fiatal művésszel is találkozhattak, akik később budapesti vagy vidéki színpadok deszkáin is kamatoztathatják tehetségüket.

A Kolimusical Színpad 2008-ban alakult az azóta már megszűnt Terézvárosi Kollégiumban, ahol a közeli Bartók Konzervatórium diákjai éltek. A társulat az elmúlt években számos fiatalt kinevelt, akik az ország több nagyobb színházában elismert művészként bizonyítják tehetségüket. A csapat állandó játszóhelyéül szolgáló Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér mellett, több vidéki városban is számos sikeres előadást tudhat maga mögött. A társulat 2008 óta 13 bemutatót, és közel 200 előadást tudhat maga mögött. (leírás: Sápszki Attila, társulatvezető)


A júniusi Jazz Clubban tartott koncertjük után most Óbuda egyik leghangulatosabb éttermének, az Ínyenckert Étterem és Kávézó teraszán rendezett egy zenés estet a Kolimusical csapata, ahol a társulat fiatal tagjai tündökölhettek. Az est fellépői között megtalálható volt néhány számomra már ismerős név, így Baranyi Emma és a Fülöp Kristóf, akik a Pesti Broadway Stúdióban kezdték meg tanulmányaikat, jelenleg pedig a Színház-és Filmművészeti Egyetem zenés osztályának diákjai. Illetve Gábor Márkó, aki szintén a Pesti Broadway Stúdióban kezdte, jelenleg a debreceni Csokonai Színház, a Madách Színház és a veszprémi Pannon Várszínház előadásaiban szerepel. Továbbá a társulat vezetője, Sápszki Attila, és a társulat fiataljai, Dombóvári Dóri, Kovács Anna Luca, Molnár-Parókai Anita, Pap Viktória és Szoboszlai Végel Zsuzsa is fellépett. Az est címe (Táncdalfesztivál musical morzsákkal) tökéletesen helytálló volt, hisz a műsorban főként az 1966 és 1994 között rendezett Táncdalfesztivál verseny népszerű slágerei csengtek fel, mint például a Kislány a zongoránál, Mister Alkohol, Valahol egy lány vagy a Porsche, Szerelem, Száguldás című dalok. Ám nem elhanyagolható az est címének második fele, vagyis a musical „morzsák”, hisz mind külföldi, mind magyar musicalek is bővítették a dalok sorát, így hallható volt a Szép nyári nap című musical Don Quijote-ja és Pago Pago-ja, GeromeRagni-JamesRado-GaltMacDermotHair című rockmusicaljéből a Nevem Berger és a Rómeó és Júlia talán leghíresebb dala, a Lehetsz király.


Néhány dal mellé táncosok is csatlakoztak, részben Darázsi Réka és Czene Koppány, akik dinamikus koreográfiákkal színesítették az el műsort, illetve a koncert második felében Lódi Erika és Szabó Noémi előadásában láthattunk egy igazán attraktív táncot, amely a Moulin Rogue cigaretta füsttől teli és forró atmoszféráját teremtette meg.

A Kolimusical társulata egy igazán barátságos, összetartó és kreatív csapat, amelynek tagjai osztoznak az előadóművészet és szórakoztatás örömében és varázsában. Műsorukat néhány érzelemdús dallal zárták, amelyhez mi, nézők is csatlakoztunk, ezzel eltűnt az a bizonyos negyedik fal, amely oly sokszor megjelenik általában a színházban.


A társulat közkívánatra szeptember 18-án ismét várja a közönséget az Ínyenckertbe egy újabb fergeteges koncerttel. Emellett visszatérnek az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtérbe, ahol a nézőket régi előadásaik mellett új darabokkal is várják a nézőket, köztük az Elisabeth és a Rómeó és Júlia is bemutatásra kerül. Így a Kolimusical szeretettel vár minden kedves nézőt a 2021/2022-es színházi évadban!

Képek: Darázsi Gábor és Közép Zoltán

2021.08.10.                                                                                               Kányi Csenge Emese






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések